In de onderstaande Kennisbank artikel leggen wij uit hoe je een IMAP (mail) account kunt toevoegen aan een Android apparaat.

Let op! Deze instructie is gebaseerd op een generieke Android versie. Per merk en model kunnen er verschillen zijn in de lay-out van de applicatie.

Druk in het startscherm op de button om een overzicht van je applicaties te zien.

Selecteer vervolgens “Email” om je IMAP account in te stellen.

Klik nu op “Aan de slag”

Vul je E-mailadres en wachtwoord in en klik op “Handmatig instellen”

Klik op “IMAP”

Let op selecteer altijd bij Beveiligingstype “SSL/TLS ( alle certificaten accept.)

Wanneer dit gedaan is zal de Poort vanzelf wijzigen van poort 25 naar 993. Dit is juist!

Als dit gecontroleerd is dan klikken op “Volgende”

Let op selecteer altijd bij Beveiligingstype “SSL/TLS ( alle certificaten accept.)

Wanneer dit gedaan is zal de Poort vanzelf wijzigen van poort 587 naar 465. Dit is juist!

Vul bij “Uw naam ( voor uitgaande berichten)” uw eigen naam in

Klik vervolgens op “Configuratie Voltooien”

Zou als je ziet staat er een test bericht in van Microsoft Outlook. Hiermee is aangetoond dat uw mail werkt. U mag deze mail verwijderen.