In de onderstaande instructie leggen wij uit hoe je Kopano account kunt toevoegen aan een Android apparaat via Exchange.
Met een exchange account wordt je E-mail, Agenda en contactpersonen gekoppeld aan je telefoon.

Let op! Deze instructie is gebaseerd op een generieke Android versie. Per merk en model kunnen er verschillen zijn in de lay-out van de applicatie.

Druk in het startscherm op de button om een overzicht van je applicaties te zien.

Selecteer vervolgens “Email” om je exchange account in te stellen.

1. Vul je e-mailadres in
  2. Vul het wachtwoord van je e-mailadres in
  3. Klik op “Volgende” om door te gaan

Selecteer als accounttype “Exchange” je gaat dan automatisch door naar het volgende scherm.

1. Vul je gebruikersnaam in, deze gebruikersnaam kan afwijken van je e-mailadres.
  2. Vul het wachtwoord van je account in
  3. Gebruik de servernaam die je hebt ontvangen
  4. Selecteer SSL/TLS
  5. Gebruik als poortnummer “465” deze is standaard geselecteerd.
  6. Klik op “Volgende” om door te gaan met de installatie.

De instellingen worden nu gecontroleerd. Deze controle kan enkele minuten duren.

Na de controle van de gegevens ontvang je een waarschuwing om het “Extern beveiligingsbeheer” toe te staan op je telefoon.
Kopano heeft de mogelijkheid om vanuit je Webapp of Deskapp je telefoon opnieuw te synchroniseren of om deze volledig te wissen.

Klik op “ok” om het extern beveiligingsbeheer toe te staan.

Op basis van de standaard instellingen wordt automatisch e-mail van de afgelopen week binnengehaald. Het is mogelijk om dit aan te passen zodat je alle e-mail kan downloaden.

Klik op “Volgende” om door te gaan.

Je account is nu succesvol ingesteld. Je kan je e-mailaccount een naam geven. Het is handig om dit te doen mocht je gebruik maken van meerdere accounts op je Android apparaat.

Klik op “Volgende” om door te gaan.

Je krijgt nogmaals de melding om de Apparaatbeheerder te activeren. In dit scherm wordt in detail getoond wat je vanaf een afstand met de Webapp of Deskapp kan doen.

Klik op “Activeren” om dit te accepteren en de installatie van je Exchange account af te ronden.

Je bent nu klaar met het toevoegen van je Exchange account.
E-mails in je account zullen nu automatisch gedownload worden, ook zal je agenda en contactpersonen gesynchroniseerd worden.

De onderstaande afbeeldingen zijn ter illustratie van de E-mail en Agenda applicatie op je Android apparaat.

Je bent aangekomen aan het eind van deze instructie.
Mocht je vragen of opmerkingen hebben over dit artikel vragen wij je om contact met ons op te nemen via de volgende link: H-IT Beheer – Contact opnemen

Geef ons feedback door dit artikel (via de onderstaande knoppen) te beoordelen.

in categorie:  E-mail, Webmail & AgendaKopano Tags: AndroidExchangeKopano