In dit kennisbank artikel laten wij je zien hoe je in Mozilla Thunderbird een IMAP (online mailbox) account kan toevoegen.

De instructie is gebaseerd op: Mozilla Thunderbird versie 45.6.0 geïnstalleerd op een Windows computer zonder aanwezige e-mail accounts. Deze instructie kan je tevens toepassen op Mozilla Thunderbird voor andere besturingssystemen.
Beschik je niet over Mozilla Thunderbird? Klik hier om deze te downloaden.

Klik op “E-mail” om een account toe te voegen

Mozilla thunderbird vraagt nu of je een nieuw e-mailadres wilt aanmaken. Indien je beschikt over hosting van H-IT dan is dit niet nodig.

Klik op “Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken” om verder te gaan met het toevoegen van je account.

In het volgende venster dienen de volgende velden ingevuld te worden:

• Je naam – Ontvangers zien de naam die hier ingevuld wordt.
  • E-mail adres – Vul je volledige e-mail adres in
  • Wachtwoord – Vul hier je wachtwoord in (let op! dit is hoofdletter gevoelig)

Om je wachtwoord op te slaan in Mozilla Thunderbird vink de checkbox “Wachtwoord onthouden” aan. Indien deze optie niet aan staat zal Mozilla Thunderbird bij het opstarten van het mail programma iedere keer om je wachtwoord vragen.

Klik op “Doorgaan” om verbinding te maken met de mailserver.

Na het automatisch opzoeken zijn alle instellingen gevonden. Echter zijn deze niet optimaal en dienen gewijzigd te worden.

Klik op “Handmatige configuratie” om de instellingen van de mailserver te wijzigen.

Je kan nu in de handmatige configuratie de instellingen aanpassen. De instellingen zijn als volgt:

• Inkomende en uitgaande  serverhostnaam:  Opgegeven serverhostnaam door ons, dit kan wisselen per hostingpakket. Controleer je de ontvangen communicatie van ons welke server je gebruikt.
  • Inkomend: Altijd SSL/TLS op poort 993
  • Uitgaand: Altijd SSL/TLS op poort 465
  • Gebruikersnaam inkomend & uitgaand: Je volledige e-mail adres

Klik op “Opnieuw testen” om te controleren of de ingevulde instellingen goed zijn.  Indien alles naar behoren werkt kan je op “Gereed” klikken om het toevoegen van je e-mail adres af te ronden.

Je mailbox is nu aangemaakt. Als er e-mail in je inbox staat zal deze automatisch gedownload worden.

Je bent aangekomen aan het eind van deze instructie.
Mocht je vragen of opmerkingen hebben over dit artikel vragen wij je om contact met ons op te nemen via de volgende link: Hosting kennisbank – contact opnemen

Geef ons feedback door dit artikel hieronder te beoordelen.

in categorie:  E-mail, Webmail & Agenda Tags: IMAPThunderbird