In dit kennisbank artikel laten wij je zien hoe je in Mozilla Thunderbird een CALDAV (Online agenda) kunt toevoegen.

De instructie is gebaseerd op: Mozilla Thunderbird versie 45.6.0 geïnstalleerd op een Windows computer. Deze instructie kan je tevens toepassen op Mozilla Thunderbird voor andere besturingssystemen.
Beschik je niet over Mozilla Thunderbird? Klik hier om deze te downloaden.

Let op! De online agenda functionaliteit is alleen beschikbaar voor onze “PRO Hosting” pakketten.

Klik op “Een nieuwe agenda maken” om een nieuwe (online) agenda toe te voegen aan Mozilla Thunderbird.

Voor het gebruik van een online agenda selecteer de optie “Op het netwerk” klik vervolgens op “Volgende”

Voor een online agenda (alleen beschikbaar op PRO hosting) selecteer “Caldav” en vul bij de locatie de ontvangen link naar je agenda in en selecteer “Offline ondersteuning”
Klik op “Volgende” om door te gaan met het instellen van je agenda.

Let op! Indien je niet beschikt over deze link kan je een nieuwe agenda aanmaken in cPanel of contact opnemen met de beheerder van het hostingpakket.

Tijdens de volgende stap is het mogelijk om:

• Naam voor je agenda te kiezen
  • Kleur van de agenda te kiezen
  • Ontvangen van herinneringen voor afspraken
  • E-mail account koppelen aan de agenda

Na het geven van een naam voor je agenda en het instellen van o.a. de kleur klik op “Volgende” om door te gaan met het toevoegen van je agenda.

Om te verbinden met je online agenda is het van belang om je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.
In tegenstelling tot een e-mailaccount dien je alleen de naam in te vullen en niet je volledige mailadres.

Na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord vink de optie “Wachtwoordenbeheerder gebruiken om dit wachtwoord te onthouden”. Je wachtwoord wordt dan opgeslagen en hoef je deze niet elke keer in te vullen.

Klik op “OK” om te verbinden. Mozilla Thunderbird zal controleren of je gebruikersnaam en wachtwoord correct is ingevuld.

Je krijgt nu de bevestiging te zien dat je agenda is aangemaakt.  Klik op “Voltooien” om het toevoegen van je agenda af te ronden.

Standaard zal je online agenda iedere 30 minuten verbinding maken met de server. Indien je de agenda intensief gebruikt kan je deze instelling aanpassen om iedere 5 minuten te synchroniseren.

Klik met je rechter muisknop op de online agenda en klik vervolgens op “Eigenschappen”

In de eigenschappen van je agenda selecteer bij “Agenda verversen” de gewenste tijd.
Klik vervolgens op “Ok” om de instelling toe te passen.

Je bent aangekomen aan het eind van deze instructie.
Mocht je vragen of opmerkingen hebben over dit artikel vragen wij je om contact met ons op te nemen via de volgende link: Hosting kennisbank – contact opnemen

Geef ons feedback door dit artikel te beoordelen.

in categorie:  E-mail, Webmail & Agenda Tags: AgendaCALDAVThunderbird