In dit kennisbank artikel laten wij je zien hoe waar u de OwnCloud desktop client kan configureren om uw bestanden te synchroniseren.

Start je ownCloud desktop client op. Deze is terug te vinden in het Launchpad. Heb je de applicatie niet geïnstalleerd? Klik hier om de instructie te vinden om deze alsnog te installeren.
Klik op “Owncloud” om de applicatie te openen.

Bij het eerste gebruik zal de ownCloud verbindings wizzard geopend worden.
Vul in het eerste scherm het server adres in. Dit is het adres waar ownCloud geïnstalleerd staat.

In het geval van dit voorbeeld artikel is dit: https://h-itvoorbeeld.nl/owncloud bevestigd het adres door op “Next” te klikken.

Een veilige verbinding zal bevestigd worden met een groen slotje.

Vul vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op “Next”. Let op! Je wachtwoord is hoofdletter gevoelig.

Zodra de verbinding is gemaakt en je gebruikersnaam en wachtwoord zijn gecontroleerd geeft de ownCloud applicatie aan dat standaard alles vanaf je ownCloud account gesynchroniseerd zal worden.
Dit is eventueel aan te passen naar een selectieve synchronisatie, echter wordt dat niet behandeld in deze instructie.

Klik op “Verbinden” om de ownCloud verbindings wizard af te ronden.

Na het afronden van de ownCloud verbindings wizard heb je de mogelijkheid om je ownCloud account te openen in je browser of in de lokale map.

Vanaf nu worden bestanden die geplaatst worden in de lokale map verzonden naar de ownCloud server. Indien je een bestand toevoegt in je ownCloud in de browser zal het bestand gedownload worden naar je lokale map.

De ownCloud map is terug te vinden in je finder.

Het ownCloud programma is terug te vinden in de bovenste balk.

Geef ons feedback door dit artikel hieronder te beoordelen.

in categorie:  Owncloud Tags: AppledesktopOS XownCloud