In dit kennisbank artikel laten wij je zien hoe waar u de OwnCloud desktop client kan downloaden en installeren voor je iMac of Macbook.

De desktop client is te downloaden via de volgende link: Download ownCloud desktop client

Klik op “Desktop clients” om de beschikbare varianten te zien. Hier kun je tevens de juiste versie downloaden.

ownCloud is geschikt voor de volgende besturingssystemen:

Apple

• Apple – OS X 10.7 of hoger

Naast de apple versie is de ownCloud desktop client ook beschikbaar voor:

Microsoft

• Windows 7
  • Windows 8
  • Windows 10

Linux

• CentOS
  • Debian
  • Fedora
  • openSUSE
  • RHEL
  • SLE
  • Ubuntu
  • Univention

De onderstaande instructie is gebaseerd voor de installatie op een Apple desktop of laptop.

Na het downloaden kan je de ownCloud desktop client installeren. door het gedownloade bestand te openen. Kan je het bestand niet vinden? Controleer je map “Downloads”.

Na het openen van het bestand (Apple) zie je het volgende scherm om de installatie stappen te doorlopen.
Klik op “Ga door” om de installatie te starten.

Kies de schijf waar je ownCloud wilt installeren. Standaard is de correcte schijf geselecteerd.
Klik vervolgens op “Ga door” om de installatie te vervolgen.

Klik op “Installeer” om de ownCloud desktop client te installeren.

Om een programma op je Mac te installeren is het altijd vereist om het wachtwoord van je computer in te vullen  (afhankelijk van je configuratie).

Vul hier het wachtwoord in van je computer en klik op “Installeer”

De installatie van de ownCloud desktop client is nu gelukt. Klik op “Sluit” om de installatie af te sluiten.

Apple toont (bij de laatste versie) tegenwoordig een melding of je het installatie programma wilt verplaatsen naar de prullenbak.
Dit is aan te bevelen om ruimte op je Mac te besparen. Klik op “Naar prullenmand” om het installatie programma te verwijderen.

De ownCloud desktop client is nu terug te vinden je Launchpad

Geef ons feedback door dit artikel hieronder te beoordelen.

in categorie:  Owncloud Tags: AppledesktopOS XownCloud