In dit kennisbank artikel laten wij je zien hoe je in de OwnCloud desktop applicatie een extra account kunt toevoegen.
Het is met de desktop applicatie mogelijk om meerdere ownCloud accounts te gebruiken.

De onderstaande instructie is gebaseerd op Windows. Echter zijn de stappen voor OS X (Apple) vrijwel identiek.

Klik in je ownCloud applicatie op “Account” en vervolgens op “Toevoegen nieuw”.

In het eerste scherm van de ownCloud verbindingswizard dient het server adres ingevuld te worden. Dit is het adres waar ownCloud geïnstalleerd staat.

In het geval van dit voorbeeld artikel is dit: https://h-itvoorbeeld.nl/owncloud bevestig het adres door op “Next” te klikken.

Een veilige verbinding zal bevestigd worden met een groen slotje.

Vul vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op “Next”. Let op! Je wachtwoord is hoofdletter gevoelig.

Zodra de verbinding is gemaakt en je gebruikersnaam en wachtwoord zijn gecontroleerd geeft de ownCloud applicatie aan dat standaard alles vanaf je ownCloud account gesynchroniseerd zal worden. Dit is eventueel aan te passen naar een selectieve synchronisatie, echter wordt dat niet behandeld in deze instructie.

Er wordt ook een fout getoond (Windows) dat de lokale map reeds in gebruik is en dat er een andere map gekozen dient te worden.

Klik op de lokale map om een andere map te selecteren. Klik vervolgens op “Nieuwe map” om een map aan te maken. Het is mogelijk om iedere gewenste naam te kiezen voor deze map. Aan te bevelen is om deze te laten verwijzen naar het account van je ownCloud.

In het onderstaande voorbeeld heet de map “Gebruiker 2” dit als verwijzing naar de gebruikersnaam.
Selecteer de map en klik vervolgens op “Map selecteren”

Zodra je op “Map selecteren” hebt geklikt zal de fout, dat de map reeds in gebruik is, verdwijnen.
Klik op “Verbinden” om de configuratie af te ronden.

Na het succesvol toevoegen van een extra account is het mogelijk om ownCloud in je browser te openen of de lokale map.
Klik op “Finish” om de verbindingswizard af te sluiten.

In de ownCloud applicatie zie je nu 2 gebruikers ( gebruiker2 en voorbeeld-gebruiker).
Beide accounts worden gesynchroniseerd met ownCloud.

Geef ons feedback door dit artikel hieronder te beoordelen.

in categorie:  Owncloud Tags: AppledesktopownCloudWindows