In dit kennisbank artikel laten wij je zien hoe waar u de OwnCloud desktop client kan downloaden en installeren voor je Windows desktop of laptop.

De desktop client is te downloaden via de volgende link: Download ownCloud desktop client

Klik op “Desktop clients” om de beschikbare varianten te zien. Hier kun je tevens de juiste versie downloaden.

ownCloud is geschikt voor de volgende besturingssystemen:

Microsoft

• Windows 7
  • Windows 8
  • Windows 10

Naast de Windows versies is de ownCloud desktop client ook beschikbaar voor:

Apple

• Apple – OS X 10.7 of hoger

Linux

• CentOS
  • Debian
  • Fedora
  • openSUSE
  • RHEL
  • SLE
  • Ubuntu
  • Univention

De onderstaande instructie is gebaseerd voor de installatie op een Windows desktop of laptop.

Klik op “Windows” om ownCloud voor Windows te downloaden.

Na het downloaden kan je de ownCloud desktop client installeren. door het gedownloade bestand te openen. Kan je het bestand niet vinden? Controleer je map “Downloads”.

Na het openen van het bestand (Windows) zie je het volgende scherm om de installatie stappen te doorlopen.
Klik op “Volgende” om de installatie te starten.

In het volgende scherm geef je aan welk installatie type je wilt. De standaard installatie is aan te bevelen en verdere wijzigingen zijn niet nodig.
Klik op “Volgende” om door te gaan met de  installatie van ownCloud.

Optioneel is het mogelijk om een installatie locatie te kiezen. Standaard zal ownCloud geïnstalleerd worden in je “Program Files” map. Dit is in orde, in vrijwel alle gevallen worden applicaties in deze map geïnstalleerd.

Klik op “Installeren” om door te gaan met de installatie van ownCloud.

De installatie van ownCloud neemt enkele minuten in beslag. Zodra de installatie is afgerond krijg je de melding dat deze voltooid is.

Klik op “Volgende” om de installatie van ownCloud af te ronden.

Zodra je op volgende hebt geklikt krijg je de keuze om de installatiewizard af te sluiten. Standaard staat geselecteerd zodra op je op “Voltooien” klikt dat de ownCloud applicatie gestart zal worden.

Klik op “Volooien” om de installatiewizard te sluiten.

Als “ownCloud” starten is aangevinkt zal de wizard om verbinding te maken met de ownCloud server gestart worden.
In een aparte instructie in deze kennisbank leggen wij uit hoe je dit kan instellen.

Geef ons feedback door dit artikel hieronder te beoordelen.

in categorie:  Owncloud Tags: desktopownCloudWindows